סלט קיסר של ג'יימי אוליבר

סלט קיסר של ג'יימי אוליבר

הוא שרמנטי, גבר כלבבי עם ידי זהב, מלמד איך להכין ארוחות זולות בהכנה של 15 דק’.

נראה לי שהוא מת לצאת מהמסך ולעמוד לצידי במטבח,או להפך‎‏. התאהבתי בתוכנית של ג’יימי אוליבר. לא לא רושמת חושבת לעצמי שלבטח אזכור הכל, טמטום מצידי. החלטתי להכין סלט קיסר, בפחות מ 15 דק’ הכנה, בדיוק בדיוק כמו שזכרתי.. העמדתי את הפלנצ’ה על הכיריים (היכן שמתי את מחבת הפסים לעזאזל)..שימנתי , מרחתי בצל ושמן ויאלה, פלפלים אדומים על הפלנצ’ה, אנדיב חתוך (לאורך)….ויוון כמה עשן, הפעלתי את שואב האדים ,פתחתי חלון ואפילו דלת..לא עזר גלאי העשן גרם לצפצף..נו טוב השתקתי אותו ועכשיו להכין את הרוטב, לא לא על בסיס מיונז ג’ימי אמר יוגורט ,פטרוזיליה מלח ופלפל שחור ועוד משהו.. כן שכחתי את נתחי האנשובי.האמת הרוטב טעים. נשאר לי להכין את השניצלים (ג’ימי אמר בישול ארוך על להבה נמוכה ואחר לפרוס).. לצלחת צלחת,חסה ואת כל הצרובים ..לשפוך את הרוטב ולגרד פרמז’נו. 15 דק’ עברו מזמן. השניצלים עדין לא מוכנים, הלחם טרם קיבל צריבה ואני עייפה מהפקקטה סלט זול וב-15 דק’.

חומרים:

פלנצ’ה רותחת .. מעל 2 להבות או מחבת פסים

2 פלפלים אדומים  חתוכים

2 יח’ אנדיב

1 חסה עגולה

3 יח’ חזה עוף

מעט שמן לטובת המחבת (שניצלים)

מעט כמון, פפריקה אדומה, מלח+ פלפל שחור

2 יח’ נייר אפייה

רוטב:

1 יוגורט

צרור פטרוזיליה

2 שיני שום

1 כף מים

מלח + פלפל

גבינת פרמז’נו מגוררת או פרוסות דק’ (יוצרים בעזרת קולפן ירקות)

הכנה:

1.את הפלפלים להניח על הפלנצ’ה ולהפוך מידי פעם

2.לחתוך את האנדיב ל4  (חיתוך אורך)  ולהניח על הפלנצ’ה.

3.רוטב: את כל החומרים של הרוטב  בבלנדר- ערבוב רציני .

4.חזה עוף: להניח את חזות על נייר אפייה   ולפזר תבלינים, להניח את נייר האפייה השני ולדפו קצת על השניצלים- ולהניח במחבת חמה ולהקטין להבה, להפוך צד כשמשחים. כשמוכן להוציא למשטח עבודה ולפרוס לפרוסות.

5.הרכבה:

לפזר עלי חסה חתוכים לפזר מעל את חלקי האנדיב, מעל את הפלפל, להזליף את הרוטב ומעל לסדר את חתיכות העוף.

אפשר לצלות פרוסות לחם ,לחתוך ולפזר מעל.

בתיאבון

חגית תגורי

חגית תגורי ,

ידידותית לסביבה.