שושני קינמון

שושני קינמון

שושני קינמון עם ניחוח משגע וטעם מופלא, כבר מוכנות לקפה של ארבע. רק נותר עכשיו להכין קפה..

מצרכים לבצק:

500 גרם קמח שמרים (או 500 ק”ג קמח + 25 גרם שמרים לחים)

100 גרם סוכר (חצי כוס)

7 גרם מלח (1.5 כפיות)

100 גרם חמאה

2 ביצים

120 סמ”ק חלב

למילוי:

6 כפות סוכר מעורבבים עם 1 כף קינמון

50 גרם חמאה מומסת

למריחה מעל:

ביצה

להכנה:

1. לשים את כל חומרי הבצק בקערת המיקסר עם וו לישה ולעבד כ- 8 דקות. לכסות את הבצק ולהניח לתפיחה.

2. לפתוח את הבצק על משטח עבודה מקומח לצורת מלבן, לפזר חמאה מומסת ומעל לפזר סוכר וקינמון.

3. לגלגל את הבצק לגלילה ארוכה ושמנמנה, לחתוך פרוסות בעובי כ- 10 ס”מ ולשים במרווחים בין אחד לשני בתבנית מצופה בנייר אפיה.

4. למרוח בביצה טרופה ולהשאיר לתפיחה (כשעה)

5. לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך 25 דקות או עד שיזהיבו.

6. אחרי שיצאו מהתנור בעודם חמים, ניתן לחמם במיקרו ריבת מישמש להמסה, ולמרוח עליהם בעזרת מברשת מה שנותן להם הברקה ותוספת טעם מדהים.

אלונה זוהר,

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. בת 43, מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני פה, תמיד....