לחם קופים

לחם קופים

אף אחד לא בטוח למה באמת מכנים אותו לחם קופים. אחת ההשערות היא שהלחם דומה לעץ הבאובב (הנסיך קטן) שמפירותיו ניזונים הקופים.
לי זה לא ממש משנה, הוא ככ טוב שמה חשוב באמת שמו?!?!

למצרכים:

500 גרם קמח

25 גרם שמרים טריים (או 1.5 כפות שמרים יבשים)

70 גרם סוכר

50 סמ”ק שמן

10 גרם מלח

1 ביצה

כ- 250 סמ”ק מים פושרים

לציפוי:

1 כוס סוכר חום

2 כפות קינמון

100 גרם חמה מומסת

להכנה:

1. לשים את כל מצרכי הבצק במיקסר עם וו לישה וללוש יחד 7 דקות – עד קבלת בצק גמיש, נוח לעבודה שנפרד מדפנות קערת המיקסר. להניח להתפחה – עד הכפלת הנפח.

2. להניח את הבצק על משטח מקומח ולחלק אותו לכדורים – הם לא צריכים להיות בגודל זהה. לגלגל אותם ולהניח על משטח העבודה.

3. לערבב בקערה סוכר וקינמון ולשים קערה ליד עם חמאה מומסת.

4. לשמן תבנית עם חור (תבנית בבקה).

5. לגלגל כל כדור בחמאה ולאחר מכן בסוכר ולהניח אחד ליד השני בתבנית. להמשיך כך עם שאר הכדורים.

6. להניח לתפיחה של חצי שעה.

7. לחמם תנור לחום של 180 מעלות ולאפות כ- 40 דקות. רצוי בחלק התחתון יותר של התנור.

8. לחלץ מהתבנית כשהמאפה עדיין חם.

אלונה זוהר,

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. בת 43, מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני פה, תמיד....