פאייה צמחונית

פאייה צמחונית

למצרכים:

1/2 פלפל אדום חתוך לקוביות

1/2 פלפל צהוב חתוך לקוביות

1 בצל בינוני קצוץ

1/2 כוס אפונה קפואה (כגון סנפרוסט) מופשרת

1 קישוא קטן חתוך לקוביות

1 כוס אורז (ספל)

1 כפית כורכום

מלח

שמן זית

2 כוסות (זהות לכוס האורז) של מים רותחים

לעיטור:

עלי נענע

עדשים שחורים מונבטים (לא חובה)

להכנה:

1. לחמם 5 כפות שמן זית בסיר שטוח. להוסיף את הבצל ולטגן עד שקיפות.

2. להוסיף את כל הירקות (למעט האפונה) לערבב ולטגן יחד תוך כדי ערבוב 4-5 דקות.

3. להוסיף אם האורז, לערבב ולטגן עוד 2 דקות.

4. להוסיף את הכורכום, המלח והאפונה.

5. להוסיף 2 כוסות מים רותחים, להביא לרתיחה. לכסות את הסיר ולהנמיך את הלהבה. לבשל עד שלא נותרים מים.

6. לפזר מעל עלי נענע טריים ועדשים מונבטים.

בתאבון!

אלונה זוהר,

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. בת 43, מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני פה, תמיד....