מרק אפונה עם בצקניות

מרק אפונה עם בצקניות

 למצרכים:

למרק:

1 בצל קצוץ

1 כוס אפונה יבשה מושרת 5 שעות ומסוננת

1 גזר חתוך לקוביות

מלח

אבקת מרק

6 כפות שמן זית

לבצקניות:

1 כוס קמח

2 ביצים

מים (לפי הצורך)

מלח

להכנת המרק:

1. בסיר למרק מחממים את השמן זית ומוסיפים את הבצל. מטגנים עד שקיפות.

2 מוסיפים את קוביות הגזר ומטגנים קלות. מוסיפים את האפונה ומערבבים יחד.

3. מוסיפים 2 ליטר מים ומביאים לרתיחה.

4. מנמיכים את להבת הגז ומבשלים עד לריכוך האפונה - לשים לב שזה לוקח יחסית זמן רב. (ניתן ומומלץ לבשל בסיר לחץ)

5. מתבלים במלח מבשלים עוד כ-10 דקות. לאחר ריכוך האפונה מכינים את הבצקניות.

הבצקניות:

לערבב את הביצים, המלח והקמח. להוסיף מעט מים ולערבב. צריכה להתקבל בלילה במרקם של משחה. בעזרת 2 כפיות לזרוק למרק ולבשל יחד עד שיצופו ועוד 10 דקות אחרי.

 

בתאבון!

 

אלונה זוהר,

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. בת 43, מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני פה, תמיד....