עוגיות חלבה

עוגיות חלבה

עוגיות נפלאות ונימוחות שחובבי חלבה לא יוכלו לעמוד בפניהן.

מצרכים:

300 גרם אבקת סוכר

600 גרם חמאה (או מרגרינה)

6 חלמונים

900 גרם קמח

ווניל איכותי

למילוי:

צנצנת ממרח חלבה

אופן ההכנה:

בקערת המיקסר עם וו גיטרה לשים את החמאה, חלמונים ואבקת סוכר ולעבד עד שלא רואים חתיכות חמאה, אלא נראה כמשחה אחידה. להוסיף בבת אחת את הקמח ולעבד עד קבלת גוש בצק. לא יותר.

להניח במקרר למנוחה של שעה.

לחלק את הבצק לארבע ולרדד על משטח מקומח לצורת מלבן שייכנס בתבנית תנור, שיהיה בעובי של 3-4 מ”מ – ניתן לרדד ישירות על נייר אפייה. לעשות חריצים על הבצק בעזרת מזלג. להמשיך כך עם כל יתרת החלקים.

*** מאוד נוח לעבוד עם גלגלת ולחתוך שאריות בצק – כך שייצא מלבן וכל השכבות ייצאו זהות (פחות או יותר).

לאפות את השכבות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך 20-25 דקות או עד שהשכבות מזהיבות. לצנן אותם היטב.

להניח שכבה על משטח עבודה, למרוח אותה בממרח חלבה, להניח מעל שכבה שנייה וכן הלאה – עד שמסיימים עם השכבה העליונה עליה מפזרים אבקת סוכר. להניח את השכבות ללילה.

ביום שאחרי, חותכים לריבועים בגודל של 3 על 3 בעזרת סכין מסור (סכין לחם). לשים לב שרצוי לתת לשכבות לנוח לפני חיתוך על מנת שיתייצבו – הן נימוחות ופריכות.

 

אלונה זוהר,

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. בת 43, מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני פה, תמיד....